Дупница залага на местни самодейни състави  за празника на града
Дупница залага на местни самодейни състави за празника на града / netinfo
   За деня на Дупница 19 октомври общината залага на местните самодейни състави. Единствените гости ще бъдат фолклорна група от община Крива Паланка.

    От 14 октомври започват тържествата по повод деня на Дупница, съобщиха от пресцентъра на общинска администрация. Всеки ден от 14 октомври в 12 часа предпремиерно ще бъде представен детският спектакъл на дупнишкия тетър „Как петльо, петлето не стана цар“. Премиерата ще бъде на 17 октомври в 11.30 часа.

    В петък в 17.30 ч. в Галерия „Околийска къща“ ще бъде открита изложба „Дупница и хората през погледа на твореца“, 30 минути по късно ще бъде представена книгата на Ивайло Василев „Спомоществуватели от Дупница“. От общината съобщиха, че ще има превод на жест и мимика. 18 октомври ще бъде ден на интензивното ходене, а за финал на деня е предвиден концерт на хора на момчетата и мъжки хор „Св.Иван Рилски“. На 19 октомври – Денят на Дупница ще бъде отслужена тържествена литургия в храм „Св.Георги Победоносец“, тържествена сесия на общински съвет, на бейзболното игрище спортните клубове ще се състезават в щафета. От 18 часа ще бъде кулминацията ще бъде спектакъла „Дръж се земьо, шоп те гази“ с участието на ФТА“Актавис“ и „Дани“ и фолклорен състав от Македония, от община Крива Паланка.