Дупница се готви за мразовитите и снежни дни, поддържат топлината в училищата
Дупница се готви за мразовитите и снежни дни, поддържат топлината в училищата / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил

В община Дупница предприемат мерки преди очакваното застудяване и падане на температурите. Тази нощ от фирмата по снегопочистване ще обработят пътищата срещу замръзване, обясни зам.- кметът Крум Милев. Той апелира дупничани, при възможност да не използват автомобилите си и да си останат по домовете.
Днес ще бъде направена повторна проверка на фирмата, ангажирана със снегопочистването на пътищата. С писмо, ще бъдат информирани да са в пълна готовност денонощно. Крум Милев обясни, че тази сутрин техниката е излязла още в 5 часа, за да обработи улиците. Със заповед, всички ангажирани със снегопочистването ще работят в събота и неделя, а на дежурните телефони на община Дупница 0701/ 5 92 59 и 0879 523 474 ще се приемат сигнали за възникнали проблеми.

Дупница се готви за мразовитите и снежни дни поддържат топлината в училищата
netinfo

Тъй като учениците са в грипна ваканция, по разпореждане на директорите, ще има дежурни, които да поддържат отоплението в сградите, за да не се окаже, че на 11 януари в стаите ще бъде по- студено отколкото навън, така ще се избегнат и евентуални проблеми със замръзвания на мрежата.