Дупница с проект за Зелена градска среда за 5 млн. лв.
Дупница с проект за Зелена градска среда за 5 млн. лв. / Маргарита Петрова, Дарик Кюстендил,архив

Община Дупница внася в МРРБ проект "Зелена градска среда". Той е на обща стойност 5 млн.лв., като очакванията са строителните работи да започнат през месеците юли или август.

"Проектът претърпя известни изменения, бяхме определили голяма зона за интервенции и  ремонтите трудно се побират в бюджета, като за строителни дейности са заложени малко над 3, 7 млн. лв. Някои от районите ще останат като резервен вариант, ако има икономисани средства, след търговете. Това е последният важен проект по ОП "Регионално развитие", в този програмен период за нас. Надяваме се да се справим успешно", коментира зам.- кметът по еврофондовете Красимир Георгиев. Съфинансирането от община Дупница ще е 200 000 лв. Проектът се очаква да получи одобрение през април или май, като следват около 2 месеца за тръжни процедури и избор на изпълнител.

Зам.- кметът изрази надежда, че успешно ще се реализират и "тежките проекти" по ОП "Околна среда", в това число за Регионалния център за отпадъци. Готвим се сериозно и за следващия програмен период, допълни Георгиев.