Дядо Коледа пристига в Кюстендил с личен пиар
Дядо Коледа пристига в Кюстендил с личен пиар / Дарик- Кюстендил, архив

За четвърта поредна година Дядо Коледа ще пристигне в Кюстендил. От днес започват записванията от страна на родители в читалище  "Братство".

"Всяко дете, което е било послушно и родител, който желае може да повика Дядо Коледа за празниците. Това те ще трябва да договорят с личния пиар на белобрадия старец ", това заяви председателят на читалище Братство Иван Андонов. Цената за услугата е 8 лева."Тук при нас в читалището има обособена работилница на Дядо Коледа и неговите джуджета", добави Иван Андонов.

От днес за четвърта поредна година започва традиционният коледен конкурс за изработване на картичка, сурвачка, картина и написване на стихотворение. Децата ще бъдат разделени на четири възрастови групи от първи до осми клас. Творбите се приемат до 20-ти декември в читалището, а два дни по- късно ще бъде и награждаването на победителите.

"Зимна феерия под Хисарлъка" се казва програмата за коледно-новогодишните празници, която започват от началото на  месец декември с различни прояви като изложби, концерти, постановки и тържества.