Достойно представяне на каратеките на Мак Доналд на Балканиадата
Достойно представяне на каратеките на Мак Доналд на Балканиадата / netinfo

Четирима състезатели от карате клуб „Мак Доналд" участваха 15-то Балканско първенство за кадети, джуниори и младежи до 21 години, което се проведе в София. Най- близо до медалите бе Мария Десислава Плачкова, но тя бе ощетена от съдиите, като от щаба на националния отбор подадоха контестация, която обаче не бе уважена.

Достойно представяне на каратеките на "Мак Доналд" на Балканиадата
netinfo

При девойките до 18 г., в кат. +59 кг, Мария Десислава Плачкова надви в първата среща състезателка на Черна гора с 1:0, а във втората среща спечели срещу сръбкиня с 2:1 точки.
"В четвъртфинала, Мария нанесе много силен удар в тялото на състезателката от Македония, след което тя получи лекарска забрана да продължи в състезанието, а Мария беше изгонена от срещата. Българската федерация не се съгласи с това решение и беше пусната контестация, за да се върне срещата и да се отсъди победа за нашето момиче, но за съжаление получихме отказ", разказа треньорът на "Мак Доналд" Диляна Владимирова.

Достойно представяне на каратеките на "Мак Доналд" на Балканиадата
netinfo

Васил Павлов се класира на 9-то място в дисциплина индивидуално кумите, в кат. до 63 кг при кадетите. В първата среща Павлов победи представителя на Румъния с 8:0. Във втората обаче отстъпи пред Балканския шампион от Хърватия. В първия репешаж за бронза кюстендилецът загуби от представител на Сърбия със съдийско решение при резултат 4:4 точки. Елизабет Ризова в същата категория, в първата среща победи състезателката на Румъния с 3:0, но във втората среща отстъпи пред представителката на Хърватия и не продължи в надпреварата.
Елизабет Ризова и Мария Десислава Плачкова се класираха на 7- място в дисциплина отборно кумите.
При младежите до 21 г., Александър Бараклийски се класира на 9-то място, след като в репешажите загуби от състезате на Босна и Херцеговина.
"Доволна съм от играта на моите състезатели и много съжалявам за ощетяването на Мария, която беше сигурен медалист в тази група. Въпреки всичко, много се гордея с тях, от показания хъс и желание за победа", коментира Диляна Владимирова.