Дойде време за планинския шампионат в Осоговския балкан
Дойде време за планинския шампионат в Осоговския балкан / netinfo

Трасето от село Богослов до местността "Студен кладенец" в Осоговската планина ще бъде отново домакин на кръг от Националния планински шампионат. 36 пилоти са заявили участие за надпреварата, която е 5- ти кръг от шампионата. Сред тях са: миналогодишният победител Николай Златков, Илия Царски, Тихомир Златков, Даниел Живков и други. Единствената дама ще бъде Диана Стоянова. На старт ще застане и кюстендилецът Христо Анев. В състезанието ще участват и 3- ма пилоти от Гърция. 5- километровото трасе е с денивелация 355 метра, с 36 завоя - 19 леви и 17 десни.

Организатори на спортното събитие са СБА - Кюстендил, с председател Валентина Георгиева, Община Кюстендил и Българската федерация по автомобилен спорт. Председател на организационния комитет е кметът на Кюстендил Петър Паунов.
Официалното откриване на петият кръг от Националния планински шампионат е в събота- 21 юли, от 13.00 часа на пл. "Велбъжд". След него, всички участници в надпреварата организирано ще бъдат изведени към старта, като в 14.30 часа ще започне и първата тренировка. Общо три тренировъчни манша ще направят пилотите, за да се определи стартовия списък за официалния старт в неделя.
Първият автомобил ще тръгне по трасето от 10.00 часа, в неделя. Състезанието е в два манша, като вторият старт е в 11.30 ч. Награждаването на победителите в отделните групи ще се състои в 13. 30 часа на "Студен кладенец".