Добър старт на сезона и 3- то място за девойките до 15 г. на Ботев- Лозно
Добър старт на сезона и 3- то място за девойките до 15 г. на Ботев- Лозно / netinfo

Оборът- девойки до 15 години на "Ботев"- Лозно се класира на 3- то място на първия футболен турнир за новото първенство, който се проведе в "Царско село"- София. Участваха тимовете на "Спортика", "ЕлПи Суперспорт", НСА, "Света София" и "Ботев"- Лозно. Турнирът се игра по схема- всеки срещу всеки.
Кюстендилските футболистки, водени от треньора Любо Тончев и президента на клуба Мая Митрева постигнаха две победи и претърпяха 2 загуби. В първата си среща "Ботев" загуби от "ЕлПи Суперспорт" с 0:2, но във втората надигра НСА с 2:0, като попаденията бяха дело на Яна Йорданова. Кюстендилки загубиха с минималното 0:1 от "Спортика", които и спечелиха турнира, а в последната си среща "Ботев" надигра с 3:0 "Света София", голмайстори- Любомира Георгиева и Ана- Мария Николаева- 2 гола.

Добър старт на сезона и 3- то място за девойките до 15 г. на Ботев- Лозно
netinfo

Любопитното е, че вратар на "Ботев" е момиче от Дупница- Рая Шангова. Следващият турнир за 15- годишните девойки е през ноември.
"Ботев"- Лозно ще участва в женския футбол, за първа година с 2 отбора, като се готви и отбор- девойки до 17 г., каза пред Дарик президентът на клуба Мая Митрева. Първият турнир за тази възраст е в Благоевград, в края на октомври, като съперници на кюстендилки ще бъдат само "Спортика" и "Места"- Хаджидимово.