Доброволци от Великобритания работиха в Дом Олга Стоянова
Доброволци от Великобритания работиха в Дом Олга Стоянова / Маргарита Петрова, архив

Проект „Да живееш и учиш в чужбина" в рамките на програма „Леонардо Да Винчи" реализират в Дом „Олга Стоянова" в Дупница. Подобряване условията в дома е главната цел на доброволците от Великобритания.

 Фондация „Образователен Тръст Багават", представлявана от Пол Барън - Великобритания и Стефан Кръстев от българска страна, започнаха работа заедно в дома. Целта на проекта е да осигури екип мотивирани доброволци от Великобритания, заедно с координатори от британска и българска страна, които да работят в продължение на 2 седмици за подобряване на условията в Дом за деца „ Олга Стоянова".

14 доброволци на възраст между 18 и 30 години бяха в дома две седмици. Младежите включени в програмата са имали лични проблеми по отношение семейна и социална среда и това е начин те да бъдат реинтегрирани в обществото - обясни Стефан Кръстев, координатор на фондация „Обрзователен тръст Багават". Част от дейностите, които доброволците извършиха в дома са цялостно реновиране, пребоядисване  и декориране на старата столова, която ще се използва за в бъдеще като дневен център от семеен тип.

Още една група доброволци ще пристигне в дом „Олга Стоянова" на 29 март.