До две седмици започват да работят камерите в Дупница
До две седмици започват да работят камерите в Дупница / Маргарита Петрова,Дарик радио

Почти всички камери за видеонаблюдение в широкия център на Дупница вече са монтирани. До две седмици трябва да започнат да работят.

До две седмици започват да работят камерите в Дупница
netinfo

 

 

 

Общият брой на камерите, които са с висока резолюция и с възможност за виждане и в тъмните часове на денонощието ще бъдат 93. По-голяма част от тях вече са монтирани. Само на сградата на НЧ „Зора" и ОбДТ „Невена Коканова", срещу Джамията и галерия „Околийска къща" са най-малко 3, една има и в пространството пред Джамията. Може би така общината ще се справи с вандалските прояви, заради които вече няколко пъти се налага да се подменя осветлението.

Освен за посегателства, част от камерите са с "въртящ" механизъм, така освен за посегателства върху общинска собственост, ще бъдат установени и шофьори, които карат с несъобразена скорост по улиците в града. Всички записи ще се пазят в продължение на един месец, а камерите ще работят денонощно.

Припомням, че камери ще има по цялото протежение от Градинката "Левски" до кръстовището на Наков мост, в обхвата на проекта по Зелена градска среда - жк. Развесена върба, жк. Дупница, Триъгълната градинка ,в Парк Рила и по протежението на ул. Патриарх Евтимий до Парк Рила, ще се подменят камерите в Градска градина и подлеза на Байкал и др.