Днес се провежда референдум в Кюстендил
Днес се провежда референдум в Кюстендил / Дима Кирилова,Дарик радио

Днес се провежда общественото допитване в Кюстендил, организирано от „Коалиция Кюстендил".
Референдумът се провежда в 83 секции, от които 35 градски и 48 в селата.211 доброволци са ангажирани с провеждането на общественото допитване, те са в комисии по 3- ма души.Секциите са разположени на същите места, както през изборите миналата година, училищните секции са изнесени в шатри в дворовете на училищата.
„Общественото допитване, организирано от Коалиция „Кюстендил" съдържа следните три въпроса :
1. Подкрепяте ли постъпилото предложение Петър Паунов да се кандидатира за кмет на община Кюстендил на предстоящите местни избори?
2. Подкрепяте ли продължаването на политиката за привличане на инвеститори в общинска собственост на територията на община Кюстендил?
3. Какво според Вас трябва да се направи за подобряване на работата на община Кюстендил?
Третият въпрос е препоръчителен и на него участващите в референдума пълнолетни жители на всички населени места от община Кюстендил ще отговарят в свободен текст.
Изборният ден за общественото допитване започна в 6:30 часа сутринта и ще приключи в 20:30 часа. Гласуването е тайно, всеки може да упражни своя вот, като сам впише личните си данни в съответния формуляр.
При регистрацията пред секционната комисия, всеки получава непрозрачна бюлетина с печат на Коалиция „Кюстендил".
След приключването на изборния ден, запечатаните урни с анонимни бюлетини ще бъдат предоставени от доброволческите комисии в общ преброителен център в офиса на СДС и ще бъдат разпечатани и отворени публично пред обществеността, медиите, представителите на различните политически партии и НПО, пряко участващи и контролиращи народното допитване. С цел гарантиране анонимността и честността на вота, бюлетините ще бъдат обработени в общ преброителен център, а не по секции, каквато е процедурата в деня на избори.