ДЮТА "Кюстендилче" с първо място от VІІ Национален музикален и танцов конкурс „ПИЛЕНЦЕ ПЕЕ – 2018”
ДЮТА "Кюстендилче" с първо място от VІІ Национален музикален и танцов конкурс „ПИЛЕНЦЕ ПЕЕ – 2018” / ОДК- Кюстендил
Танцьорите от Детско-юношески танцов ансамбъл „Кюстендилче“ към Обединен детски комплекс спечелиха първо място в VІІ Национален музикален и танцов конкурс „ПИЛЕНЦЕ ПЕЕ – 2018” – раздел „Българска хореография ", ІІІ възрастова група, категория „Б“ – „Любителска“. С Диплом „За високи художествени постижения в областта на любителското художествено творчество“ бе удостоен художественият ръководител на ансамбъла –  Рангел Маджарски.

ДЮТА "Кюстендилче" с първо място от VІІ Национален музикален и танцов конкурс ПИЛЕНЦЕ ПЕЕ  2018
ОДК- Кюстендил

Фолклорният конкурс се проведе от 20 октомври до 4 ноември в гр. София. В него взеха участие над 1200 певци, инструменталисти и танцьори от цялата страна.
Конкурсът има за цел да съхрани, обогати и разпространи българския фолклор, който няма аналог в света, както и песните на великата певица Надка Караджова; да открие, даде изява и популяризира деца и младежи – талантливи изпълнители в музикалното и танцово изкуство.
Изявата се провежда под патронажа на Министерство на образованието и науката, Министерство на културата на Република България и кмета на гр. София – Йорданка Фандъкова. Председател на Организационния комитет е Светла Караджова – дъщеря на певицата.
 
ОДК- Кюстендил