Клуб на инвалида
Клуб на инвалида / netinfo
На годишното отчетно-изборно събрание  на Клуба на инвалида в с. Слокощица, досегашният председател Вергиния Брусарска  направи преглед на клубната дейност през  изминалия мандат. В доклада си тя  посочи, че основните дейности на структурата са били свързани със съвместното отбелязване на обществените и лични  празници на членовете на клуба. Принос към разнообразяването  на обичайните инициативи е нейната идея новите членове  да бъда приемани в  клуба  със специален ритуал, като началото на това бе дадено с празник край параклиса „Св. Илия“ в  местността „Двете реки“ в Осоговската планина.
Единственото предложение за нов председател на клуба бе за Димитър Герасимов, когото самата Вергиния Брусарска още през миналата година бе посочила  като най-подходящ за неин заместник и приемник след обявеното от нея намерение да се оттегли по здравословни причини от ръководния  пост. Предложението бе гласувано единодушно, изцяло ново е вече и цялото ръководство на клуба.

Клуб на инвалида
netinfo


Гости на събранието бяха кметът на с. Слокощица Румен Калфин , Валентина Симеонова – председател на Основната и на Регионалната организация на Съюза на инвалидите, и Елена Захариева, организатор към  регионалната структура. В. Симеонова изказа благодарност към досегашната председателка за нейния труд на  председателския пост и й пожела оттук нататък да има повече време за грижи за своето здраве. 

Клуб на инвалида
netinfo


Информацията е на Виолета Атанасова.
 
Дарик- Кюстендил