Дим. Атанасов срещу Люб. Дермански, по казуса ОС- Бобов дол
Дим. Атанасов срещу Люб. Дермански, по казуса ОС- Бобов дол / netinfo

  Ако областният управител Любомир Дермански спре решението за смяната на Димитър Ганчев с Димитър Атанасов, като председател на Общинския съвет, ние ще обжалваме заповедта му пред Административния съд, съобщиха днес Атанасов и избраната за негов заместник Нели Карипова. Те се позоваха на чл. 90 от Административно процесуалния кодекс, който според тях ги прави легитимното ръководство на ОС, докато Административния съд не се произнесе по казуса.

  "Само кметът Грети Алексова не ни приема и се бърка в работата на ОС. Няма да допуснем община Бобов дол да се граби, както мината под нейния чадър", заяви Димитър Атанасов, избран за съветник от "Атака". Той е на мнение, че често кметът предлага докладни пълни с грешки или подвеждащи съветниците.

  "Ние искаме да работим в полза на общината и хората, и ще подкрепим важните докладни", каза Нели Карипова / ГЕРБ /.

  Според Атанасов и Карипова, ако утре сесията не се проведе, спешните докладни могат да се гласуват на "подписка" от общинските съветници.

  "Някои хора, толкова са жадни за власт, че не мислят с главата си. Законът трябва да бъде спазен и до решение на Административния съд, легитимни са Дим. Ганчев и В. Велинов като ръководство на ОС", коментира пред Дарик кметът Грети Алексова.