Диамантени и златни сватби в Дупница или отново ДА след 60 години
Диамантени и златни сватби в Дупница или отново ДА след 60 години / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил

23 двойки подновиха брачните си клетви в деня на християнското семейство- 21 ноември,. Семействата празнуваха „златни" и „диамантени" сватби. Обич и разбирателство трябват, за да сме заедно, споделят юбилярите. 50 и 60 години заедно в радост и болка, така както са си обещали преди толкова години. Две двойки празнуваха диамантена сватба.

Диамантени и златни сватби в Дупница или отново "ДА" след 60 години
netinfo

Иван и Надежда Попови се срещат през 1952 година на забава, когато той е на 19, а тя на 18. Две години по-късно сключват брак. Иван Попов сподели, че още в първия миг е разбрал, че това е неговото момиче и точно нея е търсел, и би се оженил за нея още на следващия ден. И до днес в погледа и на двамата личат обичта и разбирателството.

Диамантени и златни сватби в Дупница или отново "ДА" след 60 години
netinfo

Всички двойки получиха плакети и поздравления от кмета на община Дупница Методи Чимев в ритуалната зала в Дупница. С чаша шампанско всички юбиляри вдигнаха наздравица. Танцьори от ансамбъл „Актавис" изпълниха сватбен ритуал с пита.
49 са семействата сключили брак през 1964 година, а 20 през 1954 година. Част от тях присъстваха на тържествената церемония в Ритуалната зала в Дупница. Те бяха посрещнати с китка здравец.

Диамантени и златни сватби в Дупница или отново "ДА" след 60 години
netinfo