Девойка Кюстендилска пролет 2014 с фалстарт на конкурса през 2013 и успех през 2014 г.
Девойка Кюстендилска пролет 2014 с фалстарт на конкурса през 2013 и успех през 2014 г. / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Съдба, "Девойка Кюстендилска пролет 2014" Милена Мирева се бе записала за участие в конкурса през миналата, 2013 година, но в последствие не участва в спектакъла на площад "Велбъжд", защото пропусна официалните снимки на кандидатките преди конкурса.Милена Мирева е състезател по лека атлетика и пътува през февруари миналата година за Държавното първенство в зала, което се проведе в Добрич. Тогава тя финишира 4- та на 200 метра и 5- та на 60 метра.
Тази година Милена също бяга на първенството в Добрич, завърши 9- та в спринта на 60- метра, но шампионата и снимките се разминаха като дати. Милена Мирева бе на сцената на пл. "Велбъжд" и спечели приза "Девойка Кюстендилска пролет 2014". Тя и нейните подгласнички Ралица Петрова и Ралица Станоева, и момичето на публиката Антотина Колева призоваха от ефира на Дарик- Кюстендил: "Нека бъдем по- добри и да забравим злобата".
Милена Мирева планира да бъде студент в НАТФИЗ и мечтае да снима в чужбина. От българските филми харесва "Стъклен дом". Ралица Петрова се ориентира към правото, а Ралица Станоева е решена да стане кардиохирург. И трите момичета са ученички в ПМГ. Антонина Колева учи английски и испански език в Езикова гимназия и мечтае да посети Испания.
Девойките харесват родния си град, но искат в него да има повече работни места и по- добре платени. Обичат Хисърлъка и чакат с нетърпение реализацията на проекта за реставрация на крепостната стена.
И трите момичета спортуват, най- активно- Девойка Кюстендилска пролет 2014. Милена Мирева е състезател по лека атлетика в клуб "Цвети Кирилова", а преди това тренира спортна аеробика в "Тонус". Ралица Петрова се занимава с джудо и самбо, а Ралица Станоева с художествена гимнастика. Антонина Колева тренира тенис на корт.