Девойка Кюстендилска пролет 2010 ще доведе пролетта тази вечер
Девойка Кюстендилска пролет 2010 ще доведе пролетта тази вечер / netinfo

Конкурсът за избор на „ Девойка Кюстендилска пролет 2010"  ще започне от 18,15 часа  на пл. „Велбъжд" в Кюстендил. Празникът се провежда от 1966 г. и е не само един  от най-старите от този тип, но е и първият патентован в България.

Публиката през тази година ще бъде забавлявана от група Д- 2, певецът Крум и студио „Дебют". Четиринадесетте претендентки за титлата ще се представят в три кръга. В І - ви кръг кандидатките ще дефилират с официални тоалети. Във ІІ - ри кръг - с народни носии, а в ІІІ - ти - с облекло в стил "Арт".

Момичето, което ще носи приза „Девойка Кюстендилска пролет 2010" ще получи парична награда от Община Кюстендил в размер на 1000 лв., а двете й подгласнички по 600 лв. Всички участнички в конкурса ще получат официални тоалети и обувки, както и луксозни букове /луксозни албуми със снимки от подготовката и спектакъла, в който участват/.

Зрителите отново ще имат възможността да изберат момиче на публиката чрез СМС-гласуване, като  всеки, който иска да даде своя глас, може да го направи на кратък номер 1925. Съдържанието на смс-а трябва да е буквата P и номера на момичето, което гласуващият е избрал за своя фаворитка. Гласуването е неограничено и ще продължи и по време на спектакъла. Цената на едно съобщение е 1.20 лв. с ДДС.

 Водещи на конкурса „Девойка Кюстендилска пролет 2010"  ще бъдат Димитър Рачков и Мария Игнатова.

Красавиците ще бъдат оценявани от атрактивно жури с председател - водещата на предаването „На кафе" Гала, фолкпевцата Емануела и Андрей Авдеев, ръководител на отдел „Външна политика" в Посолството на Руската Федерация.