Деветокласничка наби 11-годишна по време на час
Деветокласничка наби 11-годишна по време на час / netinfo

По време на час деветокласничка от ПГ хранително-вкусови и химични технологии Елеонора Кирова наби 11-годишната Кристин Казакова от ОУ „Неофит Рилски“ в Дупница. Това е вторият случай, когато външен човек влиза безпрепятсветно в учебното заведение. Родителят на пострадалото момиче разказа:

„Във вторник следобед в часа по рисуване деветокласничка от бившия тютюнев техникум в Дупница влиза в клас и без да бъде предизвикана е нападнала с ритници дъщеря ми.  За мен най- сериозното нарушение е, че преподавателката Зоя Величкова не е реагирала адекватно и се е намесила, след като дъщеря ми вече е отнесла няколко ритника в гърдите. Настоявам учителката да получи наказание“, каза Пламен Казаков, баща на битото дете. Родителят не можа да си обясни факта, че външен човек е допуснат в училището и че преподавателката е позволила момичето да влезе в часа. Той е подал сигнал в полицията.

Директорът Бистра Стойкова обясни, че учителя ще дойде в училището следобед, когато има часове. Стойкова е поискала от нея писмени обяснения и на този етап не може да коментира инцидента. С децата ще разговаря педагогическият съветник. Стойкова уточни, че момичето е бивша възпитаничка на ОУ „Неофит Рилски“ и се познава с преподавателката, освен това е братовчедка на едно от момичетата в класа на пострадалата. Директорът е подал сигнал в полицията и е разговарял с отговорника на фирмата, ангажирана с охраната на училището. „В момента в училището има ремонтни дейности и не може да заключваме вратите“, заяви Стойкова. Преди седмица в същото училище родител влезе безпрепятсветно в сградата и удари един от преподавателите.