Дете с 1, 69 промила алкохол. Непълнолетните пият, пушат и купонясват в нощта!
Дете с 1, 69 промила алкохол. Непълнолетните пият, пушат и купонясват в нощта! / netinfo

Увеличават се случаите на деца, които употребяват алкохол и посещават нощните заведения и клубове след вечерния час, алармираха от Областна дирекция на полицията в Кюстендил. От началото на годината, задържани и предадени на родителите са 110 деца, основно в Кюстендил и Дупница.

"Поставяме национален рекорд. В Кюстендил имаме и 2 случая на употреба на алкохол по време на учебни занятия", коментира Христо Божилов, инспектор в ОДП.

Проведени са 61 специализирани полицейски операции, проверени са 470 увеселителни заведения и 168 компютърни зали. Съставени са 75 акта, приходите от които отиват във Фонда за лечение на деца с увреждания.

"Непълнолетните често си купуват алкохол от магазините и се напиват преди да влязат в дискотеките. Имахме дете с 1, 69 промила, това показа проверка с "Дрегер" поискана от родителя. Родителите трябва да прояват повече загриженост за децата си", каза инспекторът в Детско- педагогическа стая Ирена Ковачева.  Дупнишка майка е убеждавана три часа да прибере 14- годишната си дъщеря.