Депутатът Владимиров е против продажбите на имоти в Дупница
Депутатът Владимиров е против продажбите на имоти в Дупница / netinfo

„Когато се налага да продаваш общинско имущество не е добре“, заяви депутатът от НДСВ арх. Борислав Владимиров по повод продажбите на общински имоти в Дупница. „Продажбата на общинско имущество в един момент декапитализира общината и в бъдеще тя се лишава от собственост, която би могла да донася приходи. Все пак  трябва сгради, които са общински и общината не може да се справя с тях, защото ремонтите и разходите надвишават многократно дългосрочните прогнози от наеми, да бъдат продадени. В края на краищата общината работи като едно търговско предприятие със социален елемент“, каза още Владимиров.

Общинският съветник и координатор на жълтите в Дупница Силвия Овчарченска допълни, че някои от имотите би било добре да се запазят, да се ремонтират и отдават под наем.

На 30 октомври съветниците в местния парламент ще гласуват продажбата на халите, намиращи се в центъра на Дупница. Като точки в дневния ред са включени още продажби на общински поземлени имоти, на  ул. "Софроний" и ул. "Иван Вазов", заедно с построената в него двуетажна жилищна сграда, освидетелствана като опасна. Обявени за продажба са и недвижим имот на ул. "Орлинска" 62, представляващ апартамент, както и продажба на две общински жилища на досегашните им наематели.