Дупница
Дупница / netinfo
 
       Депутатът от ГЕРБ Радослава Чеканска и кметът на община Дупница инж. Методи Чимев бяха гости на празника по случай 90-годишния юбилей на Професионална гимназия по облекло и стопанско управление. Отбелязването на кръглата годишнина на дупнишката гимназия се състоя в театралния салон на Общински драматичен театър „Невена Коканова“. Тържественото отбелязването бе уважено също от зам.-кмета Красимир Георгиев, от съветници, общественици, граждани, настоящи и бивши възпитаници и преподаватели на школото.
       Празникът започна с българския химн и с церемония по посрещане на националното знаме и трибагреника на училището. Емоционално слово пред присъстващите произнесе директорът на ПГОСУ Борис Кръстев.

       Благодарствени думи и поздрав към присъстващите отправи и народният представител Радослава Чеканска, която е бивш директор и преподавател в ПГОСУ. На всички бивши и настоящи учители и ученици тя пожела здраве, дълголетие, професионални и лични успехи! „За мен бе истинско удоволствие през изминалите години да работя с хора като вас и да бъда част от такъв колектив. Да бъда част от историята на училище, което вече близо век е сред най-добрите в региона. Гордея се и с всички мои бивши ученици, които днес са едни достойни личности, заемащи своето място в обществото“, каза още в обръщението си Радослава Чеканска.
       По време на тържеството бяха раздадени плакети, грамоти и цветя на бивши директори и учители, дали своя принос за развитието и утвърждаването на  Гимназията през годините. Организаторите бяха подготвили и презентация, в която се разказа историята на училището от самото му създаване до днес.
       90-годишния юбилей продължи с голям концерт, подготвен от колектива и учениците на Професионалната гимназия по облекло и стопанско управление. В празничния концерт участие взеха също „Денс Машийн“, с худ. ръководител Александър Димитров, ВС „Арт Поп“, с ръководител Таня Камбурова и танцова група „Фънки бийт“, с ръководител Емил Миланов. На сцената се изявиха и ТС „Рила“ на Кирил Амбарков, Дара Кръстева и студенти от ЮЗУ „Неофит Рилски“. 

Дупница
netinfo