/ TF1
Родената в Кюстендил Деница Икономова спечели за четвърти път френското издание на Dancing Stars, партнирайки на френския актьор Клеман Ремиан. Тя е на 31 години, хореограф и танцьор с дългогодишен опит.
"Толкова съм щастлива", написа Икономова в Instagram малко след финала на шоуто, информира сайта www.edna.bg. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

NOS CHAMPIONS 🏆✨

A post shared by DENITSA IKONOMOVA (@team_ikonomova_) on


Българката е родена в Кюстендил - през януари 1987 г., но от малка живее, учи и тренира в София. Когато е на 15 години, семейството й се мести в Канада и постъпва в танцовото училище в Монреал.
Майката на Деница е от Кюстендил- архитект Надежда Парталева, бащата- Жанин Икономов е от Видин, има и брат - Павел, който е музикант.

Деница Икономова спечели за 4- ти път френското Dancing Stars
TF1

Деница Икономова участва в различни състезания в САЩ до 2005 г., с Christian Millette, екс-шампион на Канада в латино и стандартните танци в категорията за аматьори, са 2-ри на World 10 Dances и 3-ти на латинотанците в Хонконг.

По време на първия национален шампионат за професионалисти - стандартни и латиноамерикански танци, проведено през м. юни 2011, Деница и Милете стават шампиони за България по латино-танци. 

През 2011 г. тя прави фурор в "So You Think You Can Dance" - едно от най-гледаните тв предавания на Американския континент. На финала снощи тя и Клеман направиха истински фурор за радост на всички зрители.
Edna.bg