Денят на победата
Денят на победата / netinfo
102- годишният Стефан Николов е най- възрастният, жив участник от Кюстендил във Втората световна война. Най- младият е на 90 години. Общо, 90 са членовете на Съюза на ветераните от войните.
Денят на победата бе тържествено отбелязан в Кюстендил, пред паметника на загиналите кюстендилци във Втората световна война 1941- 1945 г. Шествието, организирано от община Кюстендил и Съюза на ветераните от войните тръгна, под съпровод на Градския духов оркестър от пл. “Велбъжд”. В него се включиха областният управител, в оставка Йордан Татарски и кметът Петър Паунов.

Денят на победата
netinfo

Над 55 млн. души умират във войната и хиляди в лагерите на смъртта на Хитлеристка Германия. Историческите събития от преди 72 години припомни Венко Иванов, бивш командир на Кюстендилския граничен отряд. Отбелязването на Денят на победата в Кюстендил започна с песента “Ако си дал” на Емил Димитров.

Венци и цветя пред паметника на загиналите кюстендилци поднесоха от Областна администрация, от община Кюстендил и Общинския съвет, от община Невестино, от СОСЗР- Кюстендил и Съюза на ветераните от войните, от БАС  и Съюза на граничарите и много граждани.
 

Денят на победата
netinfo

Денят на победата
netinfo

Денят на победата
netinfo

Денят на победата
netinfo

Членовете на Българският антифашистки съюз в Кюстендил застанаха пред паметника с ликовете на кюстендилци дали живота си за България в антифашистката съпротива и първата и втората фаза на Отечествената война. Те се включиха в инициативата “Безсмъртният полк”, стартирала от Русия. Вече е подкрепена от САЩ, Канада, Англия и много други държави.

Денят на победата
netinfo

Заместник- кметът на община Кюстендил Росица Плачкова закачи на реверите на присъстващите "Георгиевска лента" по случай Денят на победата.

Денят на победата
netinfo


 
Дарик- Кюстендил