Децата от Велбъжд и Бузлуджа направиха първа, обща тренировка
Децата от Велбъжд и Бузлуджа направиха първа, обща тренировка / Дарик- Кюстендил

Първата реална стъпка към обединението на футболните клубове "Велбъжд" и "Бузлуджа" бе направена с първата обща тренировка на отборите от детско-юношеските школи. Тя се проведе на стадион „Странджата". Ръководителите на двата клуба - Андрей Радев и Илчо Велинов поздравиха младите футболисти, като им пожелаха успех в учебно-тренировъчния процес.

„Ще насочим усилията си основно към развитие на детско- юношеския футбол. Да не чакаме 20 или 30 години, а да работим с най- малките. Треньорите ще продължат да провеждат занимания с отборите. Ще даваме възможност на нашите юноши да се реализират в мъжкия тим, който иска нека ни помага, а не само да има интриги!", заяви председателят на ФК "Велбъжд" Андрей Радев.

„С г-н Радев разбрахме, че да сме от двете страни на „барикадата" не е удачно и успешно за двата клуба. Работим по обединението. Надявам се дразгите да бъдат забравени и да продължим напред заедно за успеха на футбола в града", добави председателят на ФК "Бузлуджа" Илчо Велинов.

Треньорите Димитър Димитров, Георги Петров, Валентин Казачки, Владо Ангелов и Иво Асенов разпределиха футболистите по години. С най-малките - от детските градини проведоха тренировка Кирил Мицов и Ивайло Иванов.

На стадион „Странджата" продължават подготовката си и юношите старша възраст на „Велбъжд", с треньор Анатоли Бачовски, на които им предстои бараж за влизане в Елитната група до 19 години. Тук бе и старши треньорът на мъжкия тим Юлиян Кръстев, който уточни че „Велбъжд" започва подготова за новия сезон в Югозападната „В" група на 12- ти юли.

Тренировките ще се провеждат на ст. „Странджата", на терените в село Коняво, Копиловци и на плажа.