Деца от Кюстендил и Пробищип канят на концерт  Заедно в традициите и в бъдещето
Деца от Кюстендил и Пробищип канят на концерт Заедно в традициите и в бъдещето / личен архив

Заключителният концерт по проекта ,,Заедно в традициите и в бъдещето" е на 11 юни, от 18, 00 часа в Общинския драматичен театър. Неговото реализиране е основна задача на клубовете по драматично изкуство, ръководени от Снежина Боянова и Александра Наунова, както и клубовете за народни песни, с ръководител Слава Соколова, и народни танци, под ръководството на Ангелина Арбова, към читалище ,,Братство". В него ще се презентира дейността на клубовете, като основната му идея ще бъде да демонстрира близостта в традициите и културата в регионите, както и приобщаването на младите хора към тях.
Зрителите от Пробищип вече се пренесоха във времето на предците си, когато момък от Кюстендил и девойка от Пробищип преодоляват границите и препятствията, за да свържат живота си, по време на заключителния концерт там.
Във фоайето на театъра ще бъде аранжирана изложба със събрани и изработени от учениците материали по проекта.
Вече 10-и месец тече изпълнението на проект ,,Заедно в традициите и в бъдещето". Три са партниращите си организации: ОУ „Св.св. Кирил и Методий" гр. Кюстендил, ОУ „Никола Карев" гр. Пробищип, Македония и читалище „Братство-1869".