Деца гостуваха  и разпитваха в Дарик- Кюстендил
Деца гостуваха и разпитваха в Дарик- Кюстендил / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Деца от 4- ти клас на 5- то ОУ "Христо Ботев"- Кюстендил, които участват в клуб "Роден край" посетиха редакцията на Дарик радио- Кюстендил, водени от техният учител Теменужка Станчева. Момчетата и момичетата задаваха въпроси- как се прави радио, как работи диктофона и как се монтират записите от него?. Най- интересни им бяха микрофоните, слушалките и звукорежисьорския пулт в студиото.
Четвъртокласниците от 5- то ОУ правят обиколка на средствата за масова информация в Кюстендил, като вече са били гости при колегите от местните кабелни телевизии и им предстои посещение в редакцията на местния вестник.

Деца гостуваха  и разпитваха в Дарик- Кюстендил
netinfo

"Учениците се запознават с историята и забележителностите на родния край. Правим срещи с известни съграждани. Всяка година си правим план- програма, като всяко дете си намисля по три желания , а аз изпълнявам по едно ох тях. Подготвяме и наш вестник "Нова ваканция", в който децата споделят преживяното. Идеята е децата да се запознаят и със средствата за масова информация в нашия град", каза пред Дарик ръководителят на клуб "Роден край" Теменужка Станчева.