Дебати за довършването на Здравния център в ОС- Кюстендил
Дебати за довършването на Здравния център в ОС- Кюстендил / Дима Кирилова, Дарик радио

266 400 лв. за проектиране и облагородяване на пространството около Здравния център / ниското тяло на бившия Партиен дом / и 202 158 лв. за изграждане на трафопост за нуждите му, гласува мнозинството в Общинския съвет- Кюстендил, като прие с 23 гласа предложените вътрешни компенсирани промени в бюджета на общината.
"Ние не подкрепяме промените. Искам да попитам, кога ще е готов този Здравен център и още колко пари ще трябва да се налеят в него? Доколкото разбирам, вече има сключени договори за определени суми, които ние сега гласуваме. От година и половина не е извършван ремонт на уличната мрежа в града. Тук се предвиждат 290 тона асфалт за облагородяване на пространството около центъра, а това количество можеше да отиде за преасфалтиране на улиците в кв. "Запад", например", коментира съветникът от групата на БСП- Лява България Атанас Гергинов.
Съветникът Кирил Станчев попита, защо се налага да се гласуват пари за трафопост и такъв не е ли предвиден по- рано при проектирането?
"Сега го строим, защото ЧЕЗ отказа да го изгради със собствени средства", заяви кметът Петър Паунов.
Съветникът от Стоян Стоянов го репликира, че няма електроразпределително дружество, което ще изгради трафопост със собствени средства.
"Центърът не работи, защото нямаше сделка за плажа. Инвеститорът се оттегли и този приход няма как да го компенсираме. И през следващата година ще се вдига минималната работна заплата, ако направим тази компенсация, ще трябва да останат на улицата 150 общински служители", коментира кметът Петър Паунов.
Той допълни, че е най- добре запознат със състоянието на пътищата в общината. "Ако вложим 2 млн. лв. в асфалтиране на пътища, те ще донесат ли същата печалба, както довършването на Здравния център", попита Паунов.