/ Маргарита Петрова, Дарик
Докладната записка беше отложена за следващата сесия. Против Наредбата се изказа треньора по тенис Любомир Ганчев, на който беше дадена възможност да се изкаже преди дебатите.

Община Дупница започва ремонта на "Младежкия дом"

Той заяви, че не са правени срещи с клубовете, че не е търсено тяхното мнение и според него намаляването на коефициента за олимпизъм за клубове, които не са участвали със състезатели на европейски и световни първенства от 3 на 1,5 ще се отрази негативно на голяма част от клубовете.

Освен това според него сега не е момента да се правят промени, имайки предвид, че сега започва състезателния сезон за много от клубовете. Вносителят на докладната записка Славчо Павлов, председател на ПК по спорт в ОбС обясни, че са правили среща с клубовете и обясни, че за да се даде на едни трябва да се вземе от други и допълни, че проект на Наредбата е стоял на сайта на община Дупница за обсъждане един месец, но до този момент не е имало реакция от клубовете.

ОДБ-Дупница с предложения към бюджет 2019

Костадин Костадинов пък заяви, че тази Наредба ще доведе до несправедливо разпределение на средства и предложи докладната да бъде отложена за следващата сесия. След гласуване местните парламентаристи отложиха дебата по темата за следващия месец.