/ Дарик-Кюстендил
Община Дупница организира представянето на дебютната книга на Даниела Петрова - повестта "Пътят". Събитието е предвидено за 10 юни, от 18.00 часа в Заседателна зала на общинска администрация.

Пътят, от Даниела Петрова
Дарик- Кюстендил

Повестта “Пътят” е книга-послание за истински важните неща в живота ни, за смелостта да бъдем себе си. Тя ни припомня извечните човешки добродетели - прошката, смирението, търпението, благодарността и ни дава „рецепта” за щастие.

Фотографска изложба „Усещане за ангели“ на Детелина Тихолова

“Написах тази книга, защото искам да помогна и на други хора, поели по пътя към себе си, да осъзнаят знаците, да преодолеят болките и да оценят победите” – казва Даниела Петрова в предговора на книгата. - “Пътят” не може да даде готови рецепти, защото всеки преоткрива себе си по единствен и неповторим начин. Но може да ви помогне да намерите правилната посока.”, споделя авторката Даниела Петрова.
 
Тя е родена на 8 октомври 1970 г. в град Рила, Кюстендилска област. Завършва “Стопанско управление”, степен магистър, в ЮЗУ “Неофит Рилски”-Благоевград и втора магистратура в СУ “Климент Охридски”-София, специалност “Публичен мениджмънт и политики”.

Даниела Годинова дари допълнителните си възнаграждения на болно дете от Кюстендил
Дарик Кюстендил, архив

Работила е в КНСБ като експерт по трудовоправно законодателство, като общински съветник в Общински съвет Дупница и като заместник областен управител и вр.и.д. областен управител на област Кюстендил. Автор и ръководител на множество проекти с европейско финансиране и лектор на семинари по мениджмънт и лидерство.

През 2013 година се премества да живее в Бургас и неповторимата атмосфера на морския град й помага да намери кураж и да последва мечтата си да пише. През последните години ръководи собствена PR и консултантска агенция, а в момента работи в туристическа фирма. Друг любим неин професионален ангажимент е работата й като преподавател и преводач с италиански език.

Една от любимите й мисли е тази на Хелън Келър: “Животът не е система от капани, а преподавател на ценни уроци, които трябва да се изживеят, за да бъдат разбрани”.

Дарик- Кюстендил