Даниел по стъпките на Джей. Културизъм
Даниел по стъпките на Джей. Културизъм / netinfo

    Време е да ви сгънем, а след това и да ви разгънем. Да ви сложим на гладиатора, смит-машината, степера и да ви тикнем пудовки в ръцете. Ще са ви нужни още 2.2 гр. белтъчини за всеки ваш килограм, суроватъчен протеин, добре попълнени гликогенни депа и малко аеробна тренировка.

    Става дума за културизъм и бодибилдинг. 

    Ако имате намерение да започнете спортна кариера в тази насока трябва да знаете, че "не става само с ядене". Освен богата хранителна култура, познания по анатомия, ще ви се наложи да спите много, още толкова да се храните, като добре знаете къде е LDL- холестерола, къде се натрупват триглицеридите и как да ограничите приема на натрий в предсъстезателен период. Ще трябват и пари и плътни тениски, за да очертаете пред феновете двуглавия, триглавия и четириглавия мускул, пресата и прасеца. 

    Наскоро се проведе Републиканско първенство по културизъм за младежи и юноши в Карлово. Кюстендил беше представен от двама участника - Мартин Иванов, на 21г. в категория над 80 кг. стана трети, а Даниел Николов, категория до 70кг. завърши 7-и от 16 участника.

    Впечатления от състезанието разказва Даниел Николов. чуй