Дангов иска по- добра комуникация с бизнеса, първата му среща е с хлебарите
Дангов иска по- добра комуникация с бизнеса, първата му среща е с хлебарите / Дарик,архив

Срещи с браншовите организации започва директорът на Областна дирекция по безопасност на храните Първан Дангов, като първата ще бъде с хлебопроизводителите, на 13 септември.
"Целта е подобряване на организационното взаимодействие между хлебарите от областта и нас като контролен орган. Искам да чуя къде има проблеми, както се казва да си сверим часовника, да видим какво е работено, какво е направено. Знаете и политиката на правителството е- да се подобри комуникацията с бизнеса. Да си помогнем, за да работим по- добре", коментира Първан Дангов.
Директорът на ОДБХ- Кюстендил допълни, че има постоянен, 24- часов контрол на плодовете и зеленчуците, и хранителните продукти, които влизат от Република Македония. Този контрол ще продължи още поне 1 месец, по заповед на министъра на земеделието, с цел защита на българските производители.
"Ако при вноса е изпълнено българското законодателство, ние можем само да контролираме качеството на продукцията. За съжаление на ГКПП- Олтоманци няма наш представител и това проблем, на който ще търсим решение. Този пункт е по- малко натоварен, но и високо рисков", заяви Дангов.