Да върнем старите ученическите лагери?
Да върнем старите ученическите лагери? / netinfo

  Подписка за връщане на старите ученически лагери започват деца от Кюстендил и Варна. Ще бъде създаден и специален сайт, каза за Дарик Елена Начева от сдружение "Дами канят". Подписката ще бъде изпратена до президента Георги Първанов, Народното събрание и министрите Стефан Данаилов и Даниел Вълчев, от името на Детските парламенти в Кюстендил и Варна.

  46 деца от 1-11 клас участваха в "Академия на изкуствата 2", организирана от "Дами канят" и отдел "Образование и наука" на община Кюстендил. Лагерът бе на хижата на ДАП в Осоговската планина.

  "Направихме 4 групи по интереси- музика, спорт, стъклопис, рисуване. Имахме вечери на художествената самодейност, гледахме класически български детски филми, правихме походи в планината. Дори бяхме гости на състезанието по мотокрос на Рокерския събор", каза Елена Начева.

  Музикален ръководител на "Академия на изкуствата 2" е Лилия Александрова от "Калпазани", отговорник по спорта- Вергил Анастасов, учител по рисуване- Георги Андонов. Гост на децата е бил писателят Христо Стоянов.