Да се продава ли Оздравителното училище в Хисарлъка?
Да се продава ли Оздравителното училище в Хисарлъка? / netinfo

Общинският съветник от ГЕРБ Атанас Кирилов ще подкрепи докладната на кмета Петър Паунов за одобряване пазарна оценка на бившето Оздравително училище в Хисарлъка. "1 100 000 лв. е много добра сума в полза на общинския бюджет, в това кризисно време. На комисия зам.- кметът Каратова призна, че има инвеститорски интерес към имота. Ние можем да заложим и клаузи в договора за запазване на природата например", каза за Дарик Кирилов.

"Това е ценна земя. Не бих подкрепила за такава сума продажбата на толкова много земя и сгради върху нея. Хората не биха ни простили такава неизгодна сделка", е позицията на общинският съветник от БСП д- р Лилия Чингарска. Тя няма да подкрепи докладната на сесията на Общинския съвет утре.

В очакване да научи от кмета Паунов какво е инвестиционното намерение за бившето Оздравително училище, съветникът от "Коалиция- Кюстендил" Валери Йовев ще подкрепи продажбата на имота.

"В противен случай какво ще стане, когато една собственост не се поддържа- тя се руши. Всеки стопански ръководител мисли как да привлече инвестиции, средства в бюджета и да бъдат създадени работни места", каза за Дарик Валери Йовев. Докладната не е получила подкрепа на заседанието на комисията по стопански дейности. "Колегите от стария Общински съвет ги е страх да не се повтори историята с плажа", допълни Йовев.