Д-р Иван Пипонов: Този парламент ще е 100% държавна сигурност
Д-р Иван Пипонов: Този парламент ще е 100% държавна сигурност / Личен архив
Д- р Иван Пипонов за загубата на ДСБ
64020
Д- р Иван Пипонов за загубата на ДСБ
  • Д- р Иван Пипонов за загубата на ДСБ

Като тежка изборна загуба, определи представянето на тези избори водачът на листата на КП ДСБ-БДФ, д-р Иван Пипонов.

"Въпреки всичките проблеми по време на кампанията и предупрежденията, че ще има много предателства. Аз твърдо вярвах, че ще минем бариерата от 4%. Кампанията се превърна в една защита на нашия председател, отколкото истинска кампания. Смея да твърдя, че организацията, която представлявам в Кюстендил е най- сериозната в страната, но не беше припозната от хората", заяви за Дарик д-р Пипонов. Водената от него листа получи подкрепата на 1153 избиратели или 1,74%.

И д-р Пипонов е подал оставка, след изборния ден, както и лидера на ДСБ Иван Костов.
"За милиционерското ни общество всички негови прояви са грешка или тежко престъпление, и той се превърна в гръмоотвод за всички злонамерени и невежи хора, които са участвали в управлението през последните 23 години. Хората, които представляват ДСБ не са разколебани и тази идея не може да не продължи", каза д-р Иван Пипонов. Той не се чувства представен в този парламент.

"Бих казал елита на нацията не се чувства представен в парламента, като аз не се слагам в елита. Имаме парламент - 100% държавна сигурност, от партии директно проводници на ДС или техни наследници", коментира лидерът на ДСБ в Кюстендил.

Д-р Иван Пипонов прогнозира обединение в дясното пространство, но начело с хора, които на са участвали в битките до момента.

"Евреите са напуснали Египет, били са в пустинята, там са се възпитали новите хора. Трябва да работим върху възпитанието на нови хора. Дясното няма да се обедини от тези които са живели в робство, искат се нови лидери, родени извън Обетованата земя и на тях трябва да се спрем, защото върху тях не са тежестите на прехода. Предстои да се обедини дясното, няма да е лесно, но 15-29% не се чувстват представени в този парламент", заключи д-р Пипонов.