Цветан Цветанов: Вася Пешева е един добър капитан и професионалист в сферата, в която работи
Цветан Цветанов: Вася Пешева е един добър капитан и професионалист в сферата, в която работи / netinfo

Един добър капитан на отбора. Така определи водача на листата за общински съветници на ГЕРБ Вася Пешева, вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов. Той допълни, че при подреждането на листата, всеки кандидат е обсъждан персонално, с неговите качества и професионална реализация.

"Водачът на листата е един изключително добър професионалист в нейната област - адвокат, и съм убеден, че с действията си в ОС, тя ще допринася за развитието на града. Ще отстоява принципно позициите си, а тя може да го прави по един доста убедителен начин, когато има нередности входирани в ОС и разбира се в дебата се ражда истината. Съветниците на ГЕРБ ще подкрепят всички предложения на местната власт в интерес на Кюстендил и развитието на региона", заяви Цветанов.

Според него, Кюстендил само ще спечели от избора си за ГЕРБ, защото това са хора, които могат да защитават интересите на кюстендилци, подпомагани и от изпълнителната власт. Вицепремиерът ще бъде отново в Кюстендил на 9 май, за да участва в кръгла маса за черешовата кампания.

"Даваме като гаранция - няма да допуснем да има напрежение и този сезон, както го доказахме последните два. Аз смятам че това вече трябва да е затворена страница за кюстендилци да се притесняват, когато идва този сезон, помните че имаше и инциденти, завършили с убийства", коментира вътрешният министър.

Вицепремиерът посети ромския квартал "Изток", заедно с депутата Валентин Микев, водача на листата Вася Пешева и кандидатите за съветници.

"Проблемите могат да бъдат решени само с вашето активно участие и това няма да е последната среща с мен или колегите общински съветници. Има избор на 13 май, недейте да гласувате под диктовка, под диктовката на едни 20, 30 или 40 лв. Това не решава, а задълбочава вашите проблеми. Тези пари, за да ви даде някой тези пари, той само се възползва от вашия глас и от там нататък неговия ангажимент към вас е изпълнен. Гласувайте по съвест, за тези които действително ще бъдат с вас в трудните моменти. Гласувайте с №11 на 13 май, защото вярвам че това са общинските съветници, които ще бъдат винаги с вас", призова ромите министър Цветанов.

В началото на посещението си в общината, вицепремиерът потвърди ангажимента на държавата и Софийска митрополия за довършване на храма в село Ябълково.

Цветан Цветанов бе и на стадион "Осогово", като гледа част от двубоя на "Велбъжд" с "Перун-Пирин" от ЮЗ "В" група и се срещна с футболистите.