Членовете на СИК от 2 партии проспаха началото на изборния ден в Дупница
Членовете на СИК от 2 партии проспаха началото на изборния ден в Дупница / Маргарита Петрова,Дарик, архив

Секциите в община Дупница са отворени и работят, но масово се правят смени в СИК. Тази сутрин голяма част от титулярните членовете на две партии не са се явили в изборните помещения за отварянето им.
Избирателните секции в дупнишките болници са закрити. Причината е в недостатъчния брой лежащо болни. В подвижна избирателна секция ще могат да гласуват хората с трайни двигателни или зрителни увреждания.
Така броят на избирателните секции в община Дупница остава 72. В него се включва и подвижната избирателна секция. Право да гласуват днес имат 43 050 жители на общината. 370 са младежите, които могат да упражнят правото си на глас за първи път на тези избори. Те са навършили пълнолетие през настоящата година. В Дупница в две секции ще се гласува машинно - в 1 и 2 секция, които се намират в ПГ „Акад. Сергей Павлович Корольов". Най-възрастният гласоподавател е 98 годишен.
В Районна прокуратура Дупница има определени дежурни прокурори и служители, като дежурствата ще се извършват в кабинетите на Районна прокуратура Дупница. По време на дежурствата, на гражданите и организациите е осигурен необходимият достъп и телефони за връзка, и възможност да подават сигнали и жалби, свързани с изборния процес.