Членове на ВСС уважиха годишното събрание на Административен съд- Кюстендил
Членове на ВСС уважиха годишното събрание на Административен съд- Кюстендил / Влади Владимиров

Членовете на Висшия съдебен съвет Вельо Велев и Кирил Гогев, и председателят на 6- ти състав на Върховния административен съд Светла Петкова бяха гости на Годишното- отчетно събрание на Административен съд- Кюстендил. Колегите си уважиха още- председателят на КОС Мирослав Начев, окръжният прокурор Камен Пешев, прокурорите- Марияна Сиракова и Йордан Георгиев, секретарят на Адвокатска колегия- Кюстендил Васил Иванов.

998 дела са разгледани в Административен съд- Кюстендил през 2011 година, като през 2010 те са били- 785. Ефективността на работата ни се определя от броя свършени дела, а те са 808 или 81%, от тях в 3- месечен срок- 625 или 77%, каза председателят на съда Галина Стойчева.

91% от съдебните актове са изготвени от съдиите в едномесечен срок, а 64 дела в 3- месечен.  "В случаите на забавяне става дума за не добра работа на някои съдии. Няма изготвени съдебни актове над срока от 3 месеца", коментира съдия Стойчева.

 

15, 84% е средната натовареност на един съдия през миналата година, като свършени са 12, 83 дела.

"Количеството не е за сметка на качеството", заключи председателят на Административен съд- Кюстендил, позовавайки се и на потвърдените решения от Върховния административен съд.

Новата сграда на съда осигурява лесен достъп на гражданите. За удобство на страните по делата ще бъде създаден информационен център за справки по движението на преписките. Сградата е осигурена в материален и технически аспект, според европейските изисквания.