/ Thinkstock/Getty Images
Районна прокуратура-Кюстендил постигна ефективна присъда по водено бързо производство срещу С.Я., обвинен за извършено от него престъпление по чл. 354а, ал. 3, пр. 2, т. 1 от Наказателния кодекс.

Условна присъда за кюстендилец хванат с 3 пакетчета марихуана пред музей "Ахмед Бей"

През м. октомври 2018 г. в полицията била получена оперативна информация за това, че С.Я. ще пътува до конкретен град с цел закупуване на наркотични вещества. В тази връзка била сформирана група от полицейски служители, които го проследили.

Мъжът се качил на автобус в Кюстендил, като няколко часа по-късно бил задържан и отведен в Районното управление в града. При извършен обиск и изземване в джоба на якето на С.Я. било открито едно топче, съдържащо прахообразно вещество.

Условна присъда за кюстендилка хваната с 330 кутии цигари

Физико-химическата експертиза е установила, че държаното от С.Я. високо рисково наркотично вещество представлява „хероин“ с нето тегло 9.16 грама и активен компонент „дицетилморфин“ 72.08%.

Стойността на откритата у подсъдимия дрога е 1465 лв. Съдът е постановил присъда, с която е признал С.Я. за виновен, като му е наложил наказание „лишаване от свобода“ за срок от четири години при „общ“ режим на изтърпяване и глоба в размер на шест хиляди лева.

Присъдата подлежи на жалба и протест пред Кюстендилски окръжен съд. Подсъдимият е осъждан за незаконно държане на наркотици.