Четири години затвор за албански гражданин, обвинен за контрабанда на марихуана
Четири години затвор за албански гражданин, обвинен за контрабанда на марихуана / Дарик радио,архив

Окръжна прокуратура - Кюстендил сключи споразумение със защитата на албанския гражданин от гр. Лач А. Пироли, който се призна за виновен в извършване на престъпление по чл. 242, ал. 2, пр. 1 от Наказателния кодекс.
На 13.03.2016 г. на ГКПП „Гюешево", около 20:15 ч., управлявайки собствения си лек автомобил марка „Пежо", обвиняемият пренесъл през границата на страната ни от Република Македония в Република България високорисково наркотично вещество - марихуана. Дрогата била разпределена в шестнадесет пакета, опаковани с кафяво тиксо с общо нетно тегло 14 981, 91 гр. Осем от тях били укрити във вътрешността на десния страничен праг на автомобила, а останалите пакети - в левия. Стойността на откритата в колата на албанския гражданин марихуана, съгласно ПМС за определяне на цени на наркотичните вещества за нуждите на съдопроизводството, възлиза на 74 909, 55 лв.
Съдът ще гледа споразумението на заседание в четвъртък. То предвижда наказание от четири години „лишаване от свобода", което обвиняемият ще изтърпява при първоначален общ режим в затворническо общежитие от открит тип, като следва да се приспадне времето на предварителното му задържане от 14.03.2016г. до влизане на споразумението в сила.
Автомобилът на обвиняемия е отнет в полза на държавата, информират от Апелативна прокуратура София.