Цените на автобусните билети от Дупница към Бобов дол и Бобошево скачат с 20%
Цените на автобусните билети от Дупница към Бобов дол и Бобошево скачат с 20% / Маргарита Петрова

От 1 юли билетите по линиите Дупница - Бобов дол и Дупница - Бобошево ще са с нови цени. Това съобщиха от пресцентъра на общинска администрация Дупница. Новите цени са утвърдени със заповед на кмета на общината Атанас Янев.

Превозвачите депозирали молби в общинска администрация Дупница се мотивират с 20 % скок на цената на горивата. Молбите са подадени миналия месец, а със заповед на кметът на общината Атанас Янев беше сформирана комисия, която да прецени икономическите аргументи за искането. Комисията реши да удовлетвори молбите.

Така от 1 юли билета от Дупница до Големо село от 1,20 лв. става 1,50 лв., до Мало село от 1,30 лв. - 1,50 лв., до Бобов дол увеличението е с 20 стотинки и билета вече ще е 2 лв. Променят се цените на билетите и по линията Дупница - Бобошево - до там ще се плаща 2 лв., а не 1,60 лв., както досега. От Дупница до Грамаде, Каменик, Баланово и Палатово от левче билетчето става 1,20 лв. Пътуващите до Бадино ще плащат 1,80 лв., досега билета беше 1,50 лв.

Някои от превозвачите по линиите увеличиха цените още преди време, докато други караха пътниците на по-ниски цени. Сега цените на фирмите извършващи превоз на пътници се изравняват.