Цената на водата в Кюстендил няма да се намалява, но няма и да се увеличава
Цената на водата в Кюстендил няма да се намалява, но няма и да се увеличава / Влади Владимиров, архив

Цената на водата в община Кюстендил няма да се променя. Тази категорична позиция изрази в интервю за Дарик управителят на "Кюстендилска вода" Георги Георгиев. Така той отхвърли предложението на кмета Петър Паунов и част от общинските съветници, след приключването на проекта по ИСПА, цената на водата да бъде намалена.

ДКЕВР определя цената на водата, а компонентите са много. "Навсякъде, където е минал проект по ИСПА, цената на водата се увеличава, при нас ще се запази", коментира Георгиев.

"Надявам се, че цената на търпението си е струвала и всичко това, което мина през последната година ще бъде възнаградено с по- малко аварии, по- малко загуби на вода и запазване цената на водата", заяви инж. Георгиев. Той не се ангажира с категорично становище за загубите на вода, след полагането на новите тръби. Управителят на "Кюстендилска вода" посочи, че в Кюстендил има 130 км. водопроводна мрежа, а са подменени 40 км. "Да, това са основните клонове, но загубите са повече при второстепенната мрежа  и отклоненията към сградите", каза Георги Георгиев.