Бюджетът на Кюстендил е приет, след дебат Паунов- Гергинов
Бюджетът на Кюстендил е приет, след дебат Паунов- Гергинов / Иво Кирилов, Дарик- Кюстендил

Бюджетът на община Кюстендил за 2016 година бе приет от Общински съвет с 27 гласа, един против- Атанас Гергинов и 5- ма въздържали се. Дебатът по докладната бе между съветникът от коалиция "За промяна" Атанас Гергинов и кметът Петър Паунов.
Гергинов попита, ако не се осъществи сделката с градския плаж, ще спре ли работата по ниското тяло на бившия Партиен дом, предвидено за част от Медико- балнеоложкия комплекс и още колко пари са изразходвани от облигационния заем и за какво?
Няма да спира работата по довършването на комплекса, дори и при неуспешна сделка за плажа, отговори кметът Паунов, като припомни за решение на ОС, с което е фиксирано, че 2, 784 млн. лв. от облигационния заем ще бъдат изразходвани за инфраструктура, а 1, 960 млн. лв. за връщане на овърдрафт заем.

Бюджетът на Кюстендил е приет, след дебат Паунов- Гергинов
netinfo

Кметът обяви, че от облигационния заем от 13 млн. лв. са останали 500 000 лв.
Атанас Гергинов пита кмета и защо са заложени 3, 457 млн. лв. за довършването на ниското тяло на Партийния дом?
За строителството по ниското тяло на бившия Партиен дом са необходими още 800 000 лв. Предстоят и процедури по купуване на техника за Медико- балнеоложкия комплекс, като на този етап не може да се прогнозира стойността й, репликира Петър Паунов.
Кметът коментира, че в началото на първия му мандат, хотелските легла са били 300, а сега са 913.