Бюджети за селата и корекции в Бюджет 2015 предлагат от ОДБ
Бюджети за селата и корекции в Бюджет 2015 предлагат от ОДБ / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил, архив

Общинските съветници от ОДБ- Дупница внесоха 8 предложения към бюджета за 2015 година. Към документа са приложени и мотивите по направените промени.
Едно от първите предложения посочени в документа са делегираните бюджети за селата. Такива бяха гласувани и миналата година, но в крайна сметка пари за кметствата не бяха отпуснати. Сумата, която се предлага да бъде заложена отново е 110 000 лв.
От ОДБ ще искат и финансиране за училищата в селата, което означава допълнителни средства за учебните заведения в Крайници, Яхиново и Самораново. Ще се настоява и за осигуряване на 30 000 лв. за изграждане на помещение за хранене в ОУ „Евлоги Георгиев". Училищното настоятелство има възможност да осигури 30 000 лв. за столова, но ще са необходими още толкова, за да се направи място за хранене на учениците.
Общинските съветници от ОДБ предлагат още 30 000 лв. за канализация в кв. „Ценеви", 20 000 лв. за канализация в с. Крайници, 8000 лв. за декори в общинския театър и 50 000 лв. за проучване и подготовка на проекти.
Очаква се да бъде дискутирано и предложението на изграждане на общински минивецове. ВиК дружеството не може само да финансира такива обекти, затова се предлага на кмета да преразгледа инвестиционната програма и да осигури финансова помощ.