валери жаблянов
валери жаблянов / netinfo
Народният представител от 10 МИР Валери Жаблянов и председателят на ОбС на БСП- Кюстендил Росен Димитров заедно положиха първите подписи за развалянето на сделката с ЧЕЗ. Националната кампания бе официално открита в Кюстендил като стотици граждани решиха да се включат в нея и да изразят несъгласието си със задкулисието в управлението на страната, информират от БСП.

Депутатът Валери Жаблянов бе категоричен: “Основното ни възражение е срещу начина, по който се осъществява сделката и имаме най- малко 4 аргумента за това. Първо- липсата на технически и финансов капацитет на ,,Инерком“. Второ– безразличието на правителството към договорката, засягаща най- малко 3 милиона българи. Трето- нежеланието на КЕВР, която по закон има право да въздейства върху сделката, но по неизвестни за нас причини не го прави. И последно, но не по важност е факта, че купувачът не е представил пред споменатата комисия, какъвто и да е документ с намерение за развитие на електроразпределителното дружество.“

Междувременно Валери Жаблянов и Росен Димитров проведоха и съвместна среща с общински съветници, членове и симпатизант на партията, както и с активисти на БАС. На нея бяха обсъдени текущи въпроси по актуални теми, свързани със проблемите в Община Кюстендил и бе изготвен план за работата на партийният актив през настоящия месец, съобщават от БСП.
БСП- Кюстендил