Кандидатите на БСП в галерията на Майстора
Кандидатите на БСП в галерията на Майстора / netinfo
Кюстендил да бъде запазен като център на живописта в България, да бъде реконструирана и довършена галерия “Владимир Димитров- Майстора” и да се създаде културен маршрут, който да представя ценностите в Кюстендилска област, са сред ангажиментите на кандидатите за депутати на “БСП за България”, с №10 в бюлетината. Водачът на листата Валери Жаблянов, заедно с колегите си от листата д- р Иван Ибришимов, Мая Шишкова, Иван Каракашки, д- р Борко Исаков и Мирослава Костадинова разгледаха изложбите подредени в галерията на Майстора в Кюстендил.

Кандидатите на БСП в галерията на Майстора
netinfo


“Единственото, което се “прави” за културата е един недостатъчен бюджет. Галериите в областните градове е в окаяно положение. Запознат съм, че има проект за реконструкция на галерията в Кюстендил, ще го подкрепим с всички възможни средства на национално ниво, за да се запази Кюстендил като център на живописта в България, не само на базата на изключителната сбирка на картини на Владимир Димитров- Майстора , но и на базата на една школа  в живописта, каквато е кюстендилската, която е водеща в България”, заяви водачът на листата на БСП за България” Валери Жаблянов.

Кандидатите на БСП в галерията на Майстора
netinfo


 
Интегрираният план за градско възстановяване и развитие, по ОП Регионално развитие 2014- 2020 г. за Кюстендил  е на стойност 18 млн. лв., за Дупница са също над 18 млн. лв. Такива интергирани планове имат 68 града в страната, посочи кандидатът за депутат и бивш областен управител Иван Каракашки
“Испанска фирма направи кюстендилския план, с европейски средства. В него се включва ремонт и довършване на галерията, както и реконструкция на цялото площадно пространство, от тук до централната алея. Надявам се в близките  3- 4 години да има резултати. Това е плод на нашата работа в МРРБ по времето на управлението на БСП, 2013 – 2014 г.”, каза Иван Каракашки.

Кандидатите на БСП в галерията на Майстора
netinfo


 
Кандидатът за депутат Мая Шишкова припомни, че под галерията на Майстора в Кюстендил има изключително ценна археология, която може да бъде експонирана. “Изключително горда съм, че съм кандидат от Кюстендил, люлката на художниците. Ние сме израснали с картините на Майстора и се гордеем с тях . Най- важното е да съживим, да създадем един културен маршрут, който да свръзка не само изкуството, те само паметниците на културата, но и археологията, за да привлечем в нашата област, в нашия град, повече туристи, които да се възхищават, не само на нашите автори, но и на ценностите, които имаме тук”, коментира Мая Шишкова.
 
Купуването и продаването на гласове е престъпление!
 
 
 
Дарик- Кюстендил