БСП сваля цените на пазара в Кюстендил
БСП сваля цените на пазара в Кюстендил / netinfo

Намаляване на таксата за пазара за регистрираните земеделските производители с 50 %, ще резгледа на предстоящата сесия Общински съвет - Кюстендил. Така ако предложението бъде прието, месечно те ще плащат по 8,50 лв. Дневната такса пък от 1, 50 ще стане 0,75 лв. Предложението за намалението на таксата е на групата на БСП.

"Считаме, че по този начин ще се стимулират селскостопанските производители", заяви председателят на Общински съвет- Кюстендил Олег Смолички.

 На предстоящата сесия ще се обсъди и договор между община Кюстендил и "Екопак България", за организиране на система за разделно сметосъбиране на отпадъците. "Към момента има такава система, но тя не е ефективна и не е решен проблема с отпадъците", каза още Смолички. Ако се приеме този договор, в Кюстендил ще бъдат разположени 115 комплекта контейнери. От общината трябва да осигурят място за депо. Договора ще бъде до 2012 година. Предвижда се и широка разяснителна кампания за разделното сметосъбиране.

Общинските съветници ще разгледат и предложението за предоставяне на  15 000 лв. за изграждането на художествена ограда и облагородяване на пространството около храма "Св.Мина".