/ Дарик- Кюстендил, архив
„Не може да сме част от коалиция анти ГЕРБ“, каза на пресконференция в Дупница Костадин Костадинов, председател на ОДБ и допълни, че мисията на СДС е БСП да не идва на власт. Основната цел на СДС е да бъде гарант за развитие на демокрацията в България.

БСП клати лодката на българската държава, смята Костадинов. Според него ГЕРБ е единствената преграда БСП да не се върне на власт. Костадинов коментира още, че не виждат необходимост от провеждане на предсрочни избори. „Тези, които говорят за предсрочни избори готови ли са да дадат държавата на БСП“, попита председателят на ОДБ.

И макар да признава, че в България има корупция и мафия, има обаче и икономически растеж. Според Костадинов, в ГЕРБ се забелязва промяна, забелязва се коалиционна култура и тази промяна се забелязвала и в Дупница.

Слуховете за смъртта на СДС в Дупница са силно преувеличени, заявиха на пресконференцията Костадин Костадинов и Георги Георгиев. Те призоваха десните лидери да направят крачка назад и да се обединят в името на демократичното развитие на страната.
Дарик- Кюстендил