БСП искат да спре безвластието в ОС- Дупница
БСП искат да спре безвластието в ОС- Дупница / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил, архив

Съветниците от БСП ще подкрепят въвеждането на принципа на ротация за председателското място в ОС- Дупница. Председателят на групата Станислав Павлов коментира пред Дарик, че безвластието в ОС трябва да спре. Той отказа да назове конкретни кандидатури за поста- председател.
"ГЕРБ казаха, че дори няма да участват в гласуването за председател на ОС, ние променихме позицията си като отговорни хора и ще подкрепим промяната в правилника предложена от ЛИДЕР, за въвеждане на ротационен принцип. На този етап няма кандидатури. Ротацията е добре приета и от групата на ОДБ", заяви Павлов.
От БСП няма да подкрепят влизане в дневния ред на извънредната сесия утре на Бюджет 2014. "На тази сесия не трябва да се гледа бюджета, защото нямаше достатъчно време да се разгледа от комисиите, а това е най- важната докладна за годината. Самите групи нямаха време да формират позиции по него. Ние трябва да разговаряме с кметове на села, представители на спортните клубове, културни дейци и др. Ако искат от нас сериозно мнение по бюджета, трябва да се гледа на следваща сесия, дори и извънредна", каза още областният лидер на БСП.
Според него, тегленето на облигационен заем също променя нещата, като финансистът на общината е казал, че прави за трети път бюджет.
"На община Дупница ще и се помага по всички възможни начини, стига тя да иска. Взе се решение от ГЕРБ и ОДБ за теглене на 1, 750 млн. евро облигационен заем и това освобождава една добра сума на месец, с която общинска администрация може да разполага. Те могат да завършат годината и мандата много добре.
Спортната зала е важна за града и общината. Дупница е спортен град, недопустимо е това състояние на спорната зала в момента. Беше намерен начин да се финансира изграждането на този обект от правителството на Пламен Орешарски, след като не бе намерен такъв с европейско финансиране", коментира пред Дарик Павлов.