БСП и БАС почерпиха сили от Димитър Благоев
БСП и БАС почерпиха сили от Димитър Благоев / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Социалисти и антифашисти от Кюстендил почетоха 157- годишнина от рождението на Димитър Благоев, като поднесоха венец и цветя пред паметника му, който стои в двора на музея. Днес почитаме паметта на организатора на социалистическото движение в България, каза председателят на БАС- Кюстендил Севделина Демиревска. Присъстващите запазиха и едноминутно мълчание, а за живота и делото на Благоев- Дядото припомни Валентин Златински.

БСП и БАС "почерпиха сили" от Димитър Благоев
netinfo

"Днес нуждата за социална справедливост е не по- малка от тази преди 100 години и няма да е по- малко от тази след 100 години, и затова, и през третото хилядолетие социалната идея ще остане жива и ние сме нейните носители", заключи Златински.
От името на Общинския партиен съвет на БСП- Кюстендил, венец поднесоха Иван новият областен управител Иван Каракашки и Катя Янчева, която ще заеме мястото му в Общински съвет- Кюстендил.
"Смятам, че основателят на нашето социалистическото движение заслужава почит. Партията ни е с над 120- годишна история и винаги, когато почитаме паметта на хората дали живота си за социалистическата идея черпим сили от тях. Хубаво е, когато това съвпада с резултатите от изборите и, че нашата партия има областен управител в мое лице. Хубаво ще е и след години, като дойдем тук да сме доказали, че сме направили нещо за социалната справедливост", заяви лидерът на БСП Иван Каракашки. Той припомни, че предсрочните избори са предизвикани, заради мизерията и ниските доходи.
"Хората ни гласуваха доверие, вярно не спечелихме мнозинство, но конфигурацията в парламента е такава. Вече има първи резултати за подобряване живота на хората. Увеличиха се майчинството през втората година, помощта за първолаците, и се приеха ред други придобивки. Предстои най- важното- създаване на бизнес среда, облекчаване условията на бизнес, защото от икономиката ще дойдат приходите и социалната сфера, и за здравеопазване, и образование", коментира Каракашки.

БСП и БАС "почерпиха сили" от Димитър Благоев
netinfo

Антифашисти от Гоце Делчев гостуват днес на приятелите си от Кюстендил. Те ще разгледат музея, галерията на Майстора, къщата- музей Димитър Пешев. "Ще им покажем красотите на Кюстендил", каза Севделина Демиревска.