БСП готова за изборите. Каленичкова срещу Алексова в Бобов дол
БСП готова за изборите. Каленичкова срещу Алексова в Бобов дол / netinfo

  Ясни са кандидатите на БСП за кметове на 8 от 9- те общини в областта. Партията няма решение още само за Сапарева баня, където най- вероятно ще заложи на местния лидер Валентин Кюркчийски.

  "В 4 общини ще подкрепим досегашните успешни червени кметове за нов мандат. Първан Дангов в Дупница, Йорданка Каленичкова в Бобов дол, Димитър Стаменков в Невестино и Камен Арсов в Трекляно", заяви депутатът Мая Манолова.

  Кандидатът на БСП за Кюстендил е ясен, заместник- областният управител Иван Каракашки. В община Бобошево червените залагат на бившия кмет Асен Волев. В Кочериново ще издигнат Спиридон Качански, а в Рила- Сашо Миладинов.

  "Изненада ме участието на някои хора от партията в представянето на кандидатурата на Кирил Алексов за кмет, но присъствието им там е може би само от учтивост. В някои случай може да се стигне и до сваляне на политическото доверие от определени членове на партията. Подкрепата на Иван Славков и неговата "Напред България" е по- скоро имагинерна, защото те нямат структура в общината", коментира Манолова. "Що се отнася до програмата на Алексов, само ще кажа, че след като си бил 4 години кмет и 4 години председател на ОС би трябвало да си вече реализирал идеите си", допълни тя.

  На много места БСП ще си сътрудничи с партиите от управляващата коалиция- НДСВ и ДПС.