Броят повторно бюлетините за кмет от 5 секции в община Бобошево
Броят повторно бюлетините за кмет от 5 секции в община Бобошево / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Повторно броене на бюлетините на 5 от 12 секции в община Бобошево назначи Административен съд- Кюстендил, под председателството на съдия Милена Алексова- Стоилова. Причината- разколебаната доказателствена сила на официалните протоколи, на база подадените от жалбоподателя копия на протоколите, дадени на негови застъпници, както и свидетелските показания на двама души. Вещо лице ще брои най- вероятно в понеделник, в община Бобошево действителните и недействителните бюлетини за Крум Маринов и Стефан Тачев от секции с № 4, 6, 8, 9, 10. Бюлетините, за които има спор ще бъдат преснимани и приобщени като доказателства по делото.
Избраният за кмет на община Бобошево Крум Маринов поиска от съда да разреши преброяване на бюлетините от всички секции и по специално от тези в Блажиево и Слатино.
"Имам информация, че действителни бюлетини за мен са обявявани за недействителни в тези секции. Те искат и вие разрешихте да се брои само в тези секции, където опонента ми губи", заяви Маринов.

Броят повторно бюлетините за кмет от 5 секции в община Бобошево
netinfo

Съдия Алексова поясни, че съдът не може да брои отново всички секции и, че е дала достатъчно време в хода на делото, за да се представят доказателства, а такива за други протоколи на СИК не са представени.
В становище до съда от председателя на ОИК- Бобошево Емил Атанасов се сочи, че протоколите на СИК имат всички реквизити и са подписани от всички членове на комисиите. Няма особени мнения към протокола на ОИК, няма и постъпили жалби по време на балотажа за кмет в ОИК.
Жалбоподателят Стефан Тачев и адвокатите му Йордански и Тонев изразиха притеснения относно сигурността на изборните снижа и бюлетините в община Бобошево и поискаха чувалите да бъдат преместени в помещение на съда, докато започне броенето. Те представиха на съда сигнал до РУ Дупница за изчезнали документи от община Бобошево, визирайки кабинета на бивш зам.- кмет.
Крум Маринов възрази като уточни, че бившият зам.- кмет сам е разбил врата на кабинета си, който не е могъл да отключи, а после е пуснал жалба, че липсват документи.
Председателят на ОИК- Бобошево Емил Атанасов заяви, че изборните документи са в помещение, което е заключено с дървена и с метална врати, и запечатано. "Ако съмнения за разпечатване, преди да го отворим с вещото лице, аз веднага ще информирам прокуратурата и полицията.
За да не се губи време и да се чака определение на съда, жалбоподателят оттегли искането си.
Ако Стефан Тачев и Крум Маринов платят още днес определената от съда такса, в размер от по 150 лв., повторното броене на бюлетините от определените 5 секции ще бъде в понеделник.